Loading Laddar...
 

Mopedutbildning

 AM-körkort (klass 1)     

 

Körkort ger dig frihet och ett självständigt färdsätt.

För att få körkort ställs det vissa krav på dig. Detta görs för att vi alla ska veta att de som vistas på vägarna ska vara säkerhetsmedvetna och trafikutbildade personer. Utbildningen för körkort AM ska vara sammanlagt minst 12 timmar. Den ska innehålla både teoretiska och praktiska moment som övningskörning i trafik. Du som ska ta ett AM-körkort kan räkna med att du får en gedigen och bra utbildning som du har nytta för all framtid. Denna utbildning har du stor nytta av även när du sen ska ta andra behörigheter.

Hos oss på Finnvedens Trafikskola består utbildningen av 8 timmar teoretisk utbildning samt 4 timmar praktiska moment. Kennet har lång erfarenhet av att utbilda förare på två hjul, framförallt MC sedan 30 år tillbaka.

För att en elev ska få övningsköra med moped klass I måste man ha uppnått en ålder av 14 år och 9 månader samt ha ett giltigt körkortstillstånd. Uppsikt under övningskörningen ska ske av en behörig utbildare. Privat övningskörning är inte tillåten.

Efter avslutad utbildning på trafikskolan ska du göra ditt kunskapsprov på Trafikverket. Vi hjälper dig att boka tid när du är redo. Kunskapsprovet består av 65 frågor och du ska ha 52 rätt för att bli godkänd och därmed få ditt AM-körkort. Tänk på att det även krävs en hel del egna studier innan man är redo för att göra Kunskapsprovet. I mopedpaketet ingår givetvis allt material som du behöver för att få dem kunskaper som krävs för att nå ett godkänt resultat på provet.

Kontakta oss om ni har fler frågor eller om ni vill anmäla er till AM-utbildningen.

Pris 5.300:- exkl. avgifter till trafikverket

Anmäl dig här

 

Moped Klass 2

Moped klass 2 är konstruerad för en hastighet av högst 25 km/tim med en motor vars effekt inte överstiger 1 kilowatt. Det krävs inget körkort eller förarbevis för att köra en sådan om du har fyllt 15 år före den 1 oktober 2009. Blir du 15 år efter den 30 september 2009 krävs det att du minst har ett förarbevis för moped klass II, körkort för minst behörighet AM eller traktorkort.

För att få ett förarbevis för moped klass 2 måste du vara minst 15 år och ha genomgått en särskild utbildning och godkänts vid ett kunskapsprov.

Utbildningen omfattar 10 timmars utbildningstid vilket också är obligatoriskt! Den teoretiska delen består av 8 timmar lärarledd utbildning. Körning på manöverbana eller mopedsimulator ingår beroende på dina förutsättningar.

När utbildningen är klar så bokar du ett kunskapsprov på trafikskolan som också blir din examination. Kunskapsprovet innehåller 35 frågor och du ska ha 28 rätt för att bli godkänd och därmed få ditt förarbevis för moped klass 2.

Kontakta oss om ni har fler frågor eller om ni vill anmäla er till Mopedutbildningen.

Pris 2.700:-

 

moppe_liggande1.jpg