Loading Laddar...
 

Riskettan A (MC)

Riskettan Mc

Den obligatoriska utbildningen är specifikt inriktad på motorcykel och omfattar två delar.

När du gör ditt kunskapsprov och körprov för behörighet A1, A2 och A måste du ha gjort riskutbildningens båda delar. Tänk på att riskutbildning för personbil (behörighet B) inte kan tillgodoräknas för mc-utbildningen.

Riskettan Mc

Denna del lyfter fram risker som är speciella för motorcyklister och ger teoretisk kunskap om beteenden som är riskfyllda. Skälet till att denna utbildning har kommit till är att olycksutvecklingen bland nyblivna körkortstagare är så kraftig att samhället måste göra något för att vända olyckssiffrorna rätt igen.

Vi hoppas och tror därför att denna utbildning ska hjälpa dig att ”tänka efter före” så att du på ett säkert sätt kan njuta av många härliga mil på din motorcykel utan att vare sig du eller någon annan kommer till skada.

Hela kursen tar ungefär tre timmar och vi håller till i vår teorilokal på trafikskolan. Vi kommer att genomföra en mängd olika övningar där du får möjlighet att fundera över din egen inställning till motorcykelkörning och trafiksäkerhet. Det är med andra ord upp till dig själv och ditt eget engagemang hur mycket du och dina kurskamrater ska få ut av kursen.

Stor vikt kommer att läggas vid att reflektera och diskutera kring olika riskbeteenden i trafiken, och du blir godkänd genom ditt aktiva deltagande. När du gör ditt kunskapsprov och körprov för behörighet A1, A2 och A måste du ha gjort riskutbildningens båda delar. Tänk på att riskutbildning för personbil (behörighet B) inte kan tillgodoräknas för mc-utbildningen.

Välkommen till Risk 1 Mc!

Riskettan A

riskutbildn-a-liggande1.jpg