Personbil Släp

Utökad B-behörighet

Utökad B-behörighet är en variant av det vanliga B-körkortet. Skillnaden ligger i att du med utökad B kan dra tyngre fordonskombinationer än med ett vanligt B-körkort.

Denna behörighet ger rätt att köra fordonskombinatiner (bil + släp) med en sammanlagd totalvikt på max 4 250 kg. Gå in och kolla i släpvagnskalkylatorn om du är osäker på vad du får köra.

Skillnader jämfört mot BE-körkort

Du behöver inte söka körkortstillstånd eller avlägga teoriprov för den här behörigheten. Inget manöverprov på bana, istället får du uppvisa en kontrollerad backning i trafiken under körprovet. Du behöver inte heller göra någon funktionsbeskrivning. Gå in på körkortsportalen.se om du vill läsa mer om Utökad B-behörighet.

Välkommen till oss på Finnvedens Trafikskola om du behöver hjälp med din utbildning. Hos oss får du den hjälp du själv behöver för att nå ditt mål och den behörighet du önskar! Vi har specialutbildad och kunnig personal inom detta område!

För att få en så kostnadseffektiv och snabb utbildning som möjligt är det viktigt att du som elev berättar om dina förkunskaper och förutsättningar. Vi anpassar därefter utbildningen så att vi når de mål och kunskaper som du behöver.

Kontakta oss så hjälper vi dig.

bilsläp