Personbil Släp

utbildning

personbil med tyngre släp

Utökad B-behörighet (B96)

Utökad B-behörighet är en variant av det vanliga B-körkortet. Skillnaden ligger i att du med utökad B kan dra tyngre fordonskombinationer än med ett vanligt B-körkort. Du behöver inget körkortstillstånd för denna behörighet.

Denna behörighet ger rätt att köra fordonskombinationer (bil + släp) med en sammanlagd totalvikt på max 4.250kg.

 

BE-körkort

BE-körkort ger dig behörigheten att köra ett ekipage med totalvikt 7.000kg (3.500kg på dragbilen + 3.500kg på släp).

Du behöver: Körkortstillstånd, ansök hos Transportstyrelsen och gör en synundersökning hos en optiker. Du behöver sedan klara ett teoriprov hos Trafikverket och därefter ett körprov. Sedan har du din nya behörighet.

Körprovet består av en säkerhetskontroll (kom förberedd), sedan körning i trafik. Du ska kunna uppvisa en rutinmässig manövrering, både framåt och bakåt, ha ett miljötänk och kunna följa trafikregler.

 

Vi hjälper dig på vägen mot din nya behörighet

Välkommen till oss på Finnvedens Trafikskola om du behöver hjälp med din utbildning. Hos oss får du den hjälp du själv behöver för att nå ditt mål och den behörighet du önskar! Vi har kunnig personal inom detta område!

Gå in och kolla i släpvagnskalkylatorn om du är osäker på vad du får köra.

För att få en så kostnadseffektiv och snabb utbildning som möjligt är det viktigt att du som elev berättar om dina förkunskaper och förutsättningar. Vi anpassar därefter utbildningen så att vi når de mål och kunskaper som du behöver.

Kontakta oss så hjälper vi dig.